Aktuellt

Här lägger vi upp aktuella händelser kring det regionala miljömålsarbetet. Vi länkar också vidare till våra andra kanaler som uppdateras löpande med seminarier, kurser, nyheter med mera.

Är du intresserad av hur andra kommuner arbetar med åtgärder för miljön? Vill du diskutera gemensamma frågor och bidra till lösningar? Varmt välkommen att delta på Miljömålsakuten!

En gång i månaden anordnar Länsstyrelsen en drop-in träff på Skype där det finns möjlighet att ta del av goda exempel och utbyta erfarenheter inom arbetet med Miljömålen. Vi utgår från åtgärdsprogrammet för miljömålen där du kan diskutera genomförandet av åtgärder eller ställa frågor om åtagandeprocessen, uppföljning av programmet etc. Det går också bra att ta upp andra delar av arbetet med miljö och hållbarhet som du har frågor om eller vill bolla kring. Ingen föranmälan krävs och det går bra att ansluta när som helst mellan kl.10-11 – det är drop-in som gäller!

Syftet med Miljömålsakuten är att inspirera till handling inom åtgärdsprogrammet för miljömålen och att främja erfarenhetsutbyte mellan kommunerna och Länsstyrelsen i Västra Götaland. Vi ser det som en plattform för utbyte av goda idéer och gemensamma frågor som vi kan lösa tillsammans. Miljömålsakuten är öppen både för er som är och inte är aktiva i åtgärdsprogrammet för miljömålen.

Kolla in datumen nedan och boka in dem i kalendern redan nu!

Miljömålsakuten äger rum följande datum

  • Tisdag 17 september kl. 10-11: Tema Hållbart brukande av skog och odlingslandskap 
  • Onsdag 9 oktober kl. 10-11: Tema God bebyggd miljö och hållbar konsumtion
  • Torsdag 14 november: Webbinarium för kommuner
  • Måndag 9 december kl. 10-11: Tema Hållbar användning av vattenmiljöer

 

Saknar du en kalenderinbjudan till Miljömålsakuten? Skicka ett mail till miljomal.vastragotaland@lansstyrelsen.se, så hör vi av oss!