Aktuellt

Här lägger vi upp aktuella händelser kring det regionala miljömålsarbetet. Vi länkar också vidare till våra andra kanaler som uppdateras löpande med seminarier, kurser, nyheter med mera.

Vill ni i er organisation anta eller har ni antagit åtaganden i åtgärdsprogrammet för miljömålen? Varmt välkommen att delta på Miljömålsakuten!

Under en onsdag i månaden mellan finns Länsstyrelsens experter tillhands en timma på Skype för att svara på frågor och utbyta erfarenheter om åtgärder kopplade till de fyra utmaningarna i programmet. Det går självklart även bra att diskutera frågor som knyter an till åtagandeprocessen, åtgärdswebben, uppföljning av programmet etc. Ingen föranmälan krävs och det går bra att ansluta när som helst mellan kl.10-11 – det är drop-in som gäller!

Syftet med Miljömålsakuten är att tillgängliggöra oss mer för eventuella frågor som finns bland er aktörer som vill bli aktiva eller redan är aktiva i åtgärdsprogrammet för miljömålen. Det är också ett utmärkt tillfälle att diskutera genomförandet av åtgärder med oss på Länsstyrelsen och med andra aktörer i programmet. Vi ser det som en plattform för utbyte av goda idéer och gemensamma frågor som vi kan lösa tillsammans.

Kolla in datumen nedan och boka in dem i kalendern redan nu!

Miljömålsakuten äger rum följande datum

  • 14 februari kl. 10-11: Tema Hållbart brukande av skog och odlingslandskap 
  • 13 mars kl. 10-11: Tema God bebyggd miljö och hållbar konsumtion
  • 15 april: Webbinarium för kommuner
  • 15 maj kl. 10-11: Tema Hållbar användning av vattenmiljöer
  • 12 juni kl. 10-11: Tema Minskad klimatpåverkan och ren luft

 

Saknar du en inbjudan till Miljömålsakuten? Skicka ett mail till miljomal.vastragotaland@lansstyrelsen.se, så hör vi av oss!