Lantbrukare pratar med kor

Åtgärder i praktiken

Här synliggör vi ett urval av de åtgärder som är på gång i länet inom ramen för åtgärdsprogrammet. I artiklarna går det att läsa om olika exempel från aktörer i länet som arbetar med åtgärder inom de olika utmaningsområdena i programmet. Ta del av intressanta artiklar med vackra bilder här nedanför.

Röra – ett litet projekt för grodan, men ett stort projekt för Tjörns vattenmiljöer

Tjörn och Orust har gått ihop i LONA-projektet Amfibiedammar i Röra. Här har samverkan mellan kommuner och markägare lett till återinförandet av en våtmark. Nu hoppas Kristian Littke, Emma Johansson och Amanda Forsman att projektet ska ge ringar på vattnet, öka intresset och förståelsen för de betydelsefulla vattenmiljöerna på öarna.

Läs artikeln om Röra

Amfibiedammar vid Röra
Foto: Andreas Gärdnert

Öppna landskap ger naturbeteskött till offentliga kök

I sitt uppdrag att stötta producenter att sälja sina råvaror till kommuner fick Pernilla Fischerström kontakt med Läckö kött. Ett familjeföretag där Mikael Karlsson och sonen Martin Karlsson har 400 kor som betar i naturmarker. Familjen producerar nu naturbeteskött till offentliga kök och djuren ser till att markerna inte växer igen. En viktig pusselbit för den biologiska mångfalden.
 

Läs artikeln om Läckö Kött

Foto: Andreas Gärdnert

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.